Volg ons nu via onze social media
Logo_S-P-1280x1280.jpg

Gemeente Nunspeet staat achter ons plan

12 maart 2021by admin

Op uitnodiging van de landelijke overheid heeft gemeente Nunspeet een lokaal sportakkoord geschreven. Dit lokale plan is opgesteld door de Nunspeetse beweegaanbieders en streeft ernaar om met elkaar de schouders te zetten onder een gezonder en sportiever Nunspeet. Beweegplezier is uitgekozen als voorbeeldproject voor onze gemeente. En daar zijn we apetrots op!

Het Sport- en Preventieakkoord is tot stand gekomen dankzij de actieve bijdragen van tientallen inwoners, ondernemers en organisaties uit de sport, welzijn, gezondheid, zorg, politiek, gemeente, onderwijs en kinderopvang. Het is gericht op het bereiken van gezondheidswinst door middel van sport en bewegen. Het akkoord is daarin de eerste stap, maar zeker niet het eindstation. De bedoeling is dat we met de uitvoering van de plannen een beweging in Elspeet, Hulshorst, Nunspeet en Vierhouten op gang brengen. Het akkoord is er specifiek voor u, jou en mij. Een Sport- en Preventieakkoord (pdf, 15.59 MB) van en voor iedereen!

Eind juni hebben ruim 40 partijen het akkoord ondertekend. Bent u enthousiast geworden en wilt u ook graag aansluiten? Kijk dan even op speciale gemeentelijke pagina hoe u zich kan aanmelden.

De volgende plannen zijn door de kerngroep in 2020 positief beoordeeld voor een bijdrage uit het Sport- en Preventieakkoord:
Powerwalking
Welzijn op recept
Doorverwijzing zuigelingen
Aanleg hockeypanna-sportveld
Wandelweken in Nunspeet
Beweegplezier Elspeet
Plaatsen tillift in zwembad De Brake