Volg ons nu via onze social media

FAQ

Distinctively re-engineer revolutionary meta-services and premium architectures. Intrinsically incubate intuitive opportunities.
VIND HIER ALLE ANTWOORDEN OP JE VRAGEN

WAAR HEB JE NOG VRAGEN OVER?


  • WAT VOOR ACTIVITEIT IS BEWEEGPLEZIER?
  • IS BEWEEGPLEZIER SPORT?
  • WAAROM VINDT BEWEEGPLEZIER PLAATS BIJ DE TENNISVERENIGING?
  • WIE KUNNEN ER MEE DOEN?
  • WAAR WORDT BEWEEGPLEZIER GEORGANISEERD?
  • WAT KOST DEELNAME AAN BEWEEGPLEZIER?
  • HOE ERVAREN ZIJN DE COACHES?
  • KAN BEWEEGPLEZIER OOK BUITEN ELSPEET GEORGANISEERD WORDEN?
  • HOE KOM IK IN CONTACT MET BEWEEGPLEZIER?
WAT VOOR ACTIVITEIT IS BEWEEGPLEZIER?

Beweegplezier is een unieke activiteit in Nederland, waarvan de eerste editie gaat plaats vinden in Elspeet. Beweegplezier streeft er naar ieder kind, ongeacht leeftijd, geslacht, achtergrond en motorische ontwikkeling het plezier van bewegen te laten ervaren. Door geen nadruk te leggen op winnen of de beste worden, maar enkel te mikken op samenspel en plezier maken kan iedereen meedoen en zal iedereen ervaren dat bewegen heel leuk is.

De activiteit staat onder begeleiding van een ervaren coach, uit Elspeet.

IS BEWEEGPLEZIER SPORT?

Nee, Beweegplezier is geen sport. De kernmerken van sportaanbod zijn onder andere trainen om beter te worden, trachten te winnen, anderen verslaan en te vaak gebeurd dat onder leiding van fanatieke trainers. Wij willen het anders doen. Daarbij willen we niet concurreren met het sportaanbod, maar enkel een extra keus bieden.

Wij mikken vooral op de neveneffecten van bewegen. Enkele voorbeelden daarvan zijn het beleven van plezier, het maken van vrienden, het ontwikkelen van de kleine & grove motorische vaardigheden en het ontwikkelen van een gezonde leefstijl.

WAAROM VINDT BEWEEGPLEZIER PLAATS BIJ DE TENNISVERENIGING?

Beweegplezier was op zoek naar een locatie om wekelijks haar activiteiten te kunnen organiseren. Een plek waar bij minder goed weer ook veilig en schoon gespeeld kan worden en waar (in betere tijden) ouders rustig plaats kunnen nemen om mee te kijken tijdens de activiteit. De tennisvereniging was enthousiast over ons concept en wilde graag meewerken om Beweegplezier een kans te geven.

In de toekomst staan we open om ook op andere plaatsen ons aanbod te organiseren. Dit kan bijvoorbeeld op een schoolplein of ergens in de natuur.

WIE KUNNEN ER MEE DOEN?

Alle kinderen tot en met 16 jaar zijn welkom bij Beweegplezier. Een minimum leeftijd kennen we niet, maar jonger dan vier jaar is waarschijnlijk alleen verstandig als er een broer of zus meedoet.

WAAR WORDT BEWEEGPLEZIER GEORGANISEERD?

De trainingen worden georganiseerd bij Tennisvereniging Elspeet. De belangrijkste reden is dat de tennisvereniging een locatie heeft die ook bij minder goed weer droog blijft en daardoor is deze plek bijna altijd te gebruiken. Daarnaast is er voldoende ruimte om te parkeren of om de fietsen te stallen. Het laatste voordeel is dat er een terras aanwezig is, waar ouders terecht kunnen om naar de activiteit te kijken, gezellig bij te praten of wat te werken.

Het streven is zeker ook andere locaties in het dorp te gaan gebruiken.

We zijn Tennisvereniging Elspeet erg dankbaar voor het beschikbaar stellen van hun locatie.

WAT KOST DEELNAME AAN BEWEEGPLEZIER?

De eerste weken zal Beweegplezier helemaal gratis zijn. We willen op deze manier onze bijdrage leveren in deze lastige periode, waarin er doorgaans veel te weinig bewogen wordt én te weinig gelachen wordt.

Na de Corona-crisis willen we onze activiteiten nog steeds laagdrempelig aanbieden. Dit houdt in dat je geen lid hoeft te worden van ons, maar korte blokjes kan aansluiten. De kosten bedragen deze periode 1 euro per kind per keer.

Vanaf 2022 gaat het tarief iets omhoog, naar 1,50 per kind per keer. Dit geldt echter niet voor de kinderen die in 2021 tenminste vijf keer geweest zijn. Voor deze kinderen geldt een tarief van 1 euro voor zolang als het kind mee wil doen aan onze activiteiten, als dank voor de ondersteuning in het eerste jaar.

HOE ERVAREN ZIJN DE COACHES?

Onze hoofdcoach Maurits is een zeer ervaren begeleider van jeugdactiviteiten. Hij is een gekwalificeerde gymleraar, heeft menig jeugdkamp georganiseerd en is al vele jaren actief met verspreiden van het plezier in bewegen. Hij heeft zijn sporen achtergelaten in heel ons land, maar ook ver daar buiten.

Onder zijn vleugels willen we lokale begeleiders opleiden. Dat kunnen volwassenen zijn, maar ook jongeren. We zoeken hiervoor naar begeleiders die zelf plezier hebben in bewegen en dit over willen dragen aan anderen. Alle pedagogische en didactische vaardigheden die daarbij komen kijken worden stap voor stap bijgebracht. Plezier is dus leidend, ook bij de begeleiders.

KAN BEWEEGPLEZIER OOK BUITEN ELSPEET GEORGANISEERD WORDEN?

Op dit moment kiezen we er voor om in Elspeet te starten met Beweegplezier. Het concept is echter simpel en dus makkelijk op te starten op andere locaties. Wanneer er interesse is is om elders Beweegplezier op te starten vernemen we dit graag. Met alle liefde delen we onze kennis, ervaring en enthousiasme met anderen.

HOE KOM IK IN CONTACT MET BEWEEGPLEZIER?

Er zijn verschillende methoden om met ons in contact te komen.

Via email: info@beweegplezier.com
Via de telefoon: 06-42131581
Via het contactformulier op deze website
Via ons Facebook account
Via ons Instagram account